BURACZKI NA GĘSTO !

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki

    1 KG
  • tłuszcz

    1 ŁYŻECZKA
  • koncentrat barszczu czerwonego

    2-3 ŁYŻKI
  • mąka

    1 ŁYŻKA
  • sól

    DO SMAKU
  • Kwas cytrynowy Prymat

    DO SMAKU
  • cukier

    DO SMAKU
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

UPAROWANE BURACZKI OBIERAMY I ŚCIERAMY NA TARCE JARZYNOWEJ O GRUBYCH OCZKACH. sTARTE WKŁADAMY DO GARNKA PODLEWAMY WODĄ, DODAJEMY ŁYŻECZKĘ TŁUSZCZ I DUSIMY NA MAŁYM OGNIU. PO 10 MINUTACH DODAJEMY KWASEK CYTRYNOWY, CUKIER, SÓL I 2-3 ŁYŻECZKI KONCENTRATU BARSZCZU CZERWOEGO. nADAL DUSIMY I POD KONIEC ZAPRAWIAMY ŁYŻKĄ MĄKI. PODAJEMY DO OBIADKU - NAJLEPIEJ SMAKUJĄ ZE SCHABOWYM.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
David 20.02.2013 00:45
moje ulubione
Łukasz15 06.06.2012 08:34
smaczne
olkaaa 19.04.2012 08:15
lubię
kamyk 16.04.2012 21:18
pyszne
ziutula 05.04.2012 18:37
buraczki takie uwielbiam i b. często robię
Dorian 13.02.2012 08:13
pycha
anulka69 02.01.2012 10:49
smaczne
IZABELA29 22.12.2011 08:18
lubię pod każdą postacią .
IZABELA29 22.12.2011 08:18
lubię pod każdą postacią .
ben-ka 21.12.2011 09:36
buraczki to i ja lubię:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat