Buraczki na ciepło

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki

    500 g
  • masło

    100 g
  • cebula

    1 szt
  • cytryna

    do smaku
  • ocet 10 %

    50 ml
  • cukier

    do smaku
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraki gotujemy z dodatkiem octu. Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na 25 g masła. Obrane i starte buraki dodajemy do podsmażonej cebuli całość podgrzewamy. Doprawiamy do smaku sokiem z cytryny i cukrem i pieprzem. Na koniec dodajemy pozostałe masło i mieszamy do rozpuszczenia.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat