Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

buraczki gotowane

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki czerwone 2 kg
sól
cukier
Kwas cytrynowy Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: buraczki gotowane

Buraczki obrać, umyć, ugotować aż zmiękną . Gdy ostygną zetrzeć je na tarce o najdrobniejszych oczkach. Wrzucić do żeliwnego garnka, dodać trochę cukru, soli i kwasku cytrynowego do smaku. Podgotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kaja1991 15.09.2012 21:46
proste i to właśnie lubię
gusia1000 09.09.2012 00:08
Też tak robię.
kaja1991 04.09.2012 17:42
idealne do niedzielnego obiadku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak