buraczki do słoików

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    3 kg
  • ocet

    4,5 łyżek
  • cukier

    4 łyżek
  • sól

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

BUraki gotujemy, obieramy i ścieramy na tarce, na jej grubych oczkach. Następnie doprawiamy do smaku; cukrem, octem, solą. dokaldnie wymieszać, aby można byłowyczuć smak, ewentualnie jeszcze podoprawiać jak ktoś woli mozniejszy smak. Ja to robię trzymając garnek na gazie, mieszając aby cukier mi się rozpuścił szybciej i żeby można było lepiej ten smak wyczuć. Buraczki wykaldamy do słoiczków, żeby bylo w nich jak najmniej powietrza. Buraczki pasteryzujemy około 15-20 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Aneta41 10.04.2012 14:51
uwielbiam jeść buraczki do mielonego;)
dianix 20.03.2012 20:23
zamiast ziemniaków, powinny byc buraki, pozdrawiam i przepraszam za pomyłke
Magdalena1110 19.03.2012 20:58
lubię buraczki
pioge7 16.03.2012 19:58
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat