Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki do obiadu

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki czerwone 1 kg
cebula biała 1 szt.
ocet do s,maku
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
olej roślinny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki do obiadu

Buraczki dokładnie wyszoruj, nie obieraj. Włóż je do garnka z osoloną wodą i gotuj do miękkości. Ugotowane buraczki obierz ze skórki. Następnie zetrzyj je na tarce. Włóż do miski i dopraw je do smaku solą, pieprzem, cukrem, octem, olejem. Tak przygotowane buraczki idealnie nadają się do różnego rodzaju mięs.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak