buraczki do obiadu

buraczki do obiadu

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • burak

    6
  • cebula czerwona

    1 mała
  • sok z cytryny

    do smaku
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania buraczki do obiadu

Buraki ugotować na parze (zachowają lepszy smak i kolor, będą twardsze), następnie obrać je i zetrzeć na tarce na oczkach. Pół obranego jabłka zetrzeć na drobno. Cebulę pokroić drobno w kosteczkę. Całość zmieszać, doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (66)

pestka 07.01.2014 08:52
bardzo smaczny obiad
jeta72 09.12.2013 13:01
uwielbiam :-)
Adam/ZUB3R 09.11.2013 21:15
wygląda smacznie
Magda60 29.10.2013 16:32
rewelacyjny smak
dodi 10.10.2013 19:16
muszą być pyszne te buraczki
erym 10.10.2013 10:17
i oliwa z oliwek
mariel78 07.10.2013 19:21
uwielbiam buraczki a te wyglądają pysznie
EmciaPichci 19.07.2013 12:56
bardzo lubię takie buraczki :)
Angelika10 13.07.2013 01:42
smaczne buraczki
Dorota37 01.07.2013 16:32
uwielbiam takie :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat