Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki do drugiego dania, do barszczu

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki ćwikłowe 3 kg
cukier 1 szklanka
ocet 1 szklanka
sól 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki do drugiego dania, do barszczu

Kroki postępowania

1
Buraczki oczyszczamy, gotujemy w łupinach około 30 minut.
Krok 1 - Buraczki do drugiego dania, do barszczu foto
2
Następnie buraczki obieramy.
Krok 2 - Buraczki do drugiego dania, do barszczu foto
3
Ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Ocet zagotowujemy z cukrem i solą. Dodajemy do zalewy starte buraczki i dokładnie mieszamy.
Buraczki podajemy do obiadu. Możemy nimi napełnić słoiki, spasteryzować (około 10 minut) i w zimie wykorzystać do barszczu lub drugiego dania do ziemniaczków i mięsa.
Krok 3 - Buraczki do drugiego dania, do barszczu foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Milena87 01.10.2013 13:45
na pewno smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak