Buraczki czerwone na ostro

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki

    1 kg
  • jabłko

    1
  • chrzan

    1 łyżka
  • śmietana

  • pieprz

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraki dokładnie myjemy, zalewamy zimna woda i gotujemy je do miękkości. Z ostudzonych buraczków zdejmujemy skórkę i ścieramy na grubych oczkach, jabłko obieramy ze skórki i ścieramy na tarce o tej samej wielkości. Dodajemy do tego chrzan oraz smietanę, pieprz i sól do smaku. wszystko dokładnie mieszamy i podajemy jako surówke do obiadu

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Juleczka20 17.10.2012 11:00
lubię buraczki
MAR3STA 17.12.2011 17:44
super
misia53 25.11.2011 21:18
Hmmm.... niby robię tak ale inaczej a więc pozmieniam .... swietnie!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat