Buraczki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki

    4 sztuki
  • chrzan

    2 łyżeczki
  • sól do smaku

  • pieprz

    do smaku
  • cukier

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraki wyszorować i osuszyć. Zawinąć w folię aluminiową i piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni do czasu aż buraki zmiękną. Kolejno studzimy, obieramy ze skóry i trzemy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy chrzan i przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i szczyptą cukru.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pestka 26.01.2015 19:17
wyglądają bardzo smacznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat