Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki 4 sztuki
chrzan 2 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki

Buraki wyszorować i osuszyć. Zawinąć w folię aluminiową i piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni do czasu aż buraki zmiękną. Kolejno studzimy, obieramy ze skóry i trzemy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy chrzan i przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i szczyptą cukru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 26.01.2015 19:17
wyglądają bardzo smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak