Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

buraczano-czekoladowe ciasto

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 szklanka
kakao 1,5 łyżki
cukier 1 niepełna szklanka
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
buraki puree 1 szklanka
olej 3/4 szklanki
czekolada mleczna 1 szt
jajko 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: buraczano-czekoladowe ciasto

Mąkę ( przesianą ) kakao, proszek do pieczenia i cukier, wsypać do miski i wymieszać .Puree z buraków, jajka i olej zblendować. Do zmiksowanych składników dodać suche składniki i wymieszać do połączenia,na koniec dodać posiekaną bardzo drobno czekoladę, wymieszać.Kwadratową formę wyłożyć papierem do pieczenia. Przelać ciasto. Piec w temperaturze 160 - 170ºC przez około 40 - 45 minut .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 13.02.2016 19:52
Musi być pyszne.
Edita 13.02.2016 10:53
pewnie pyszne
Krystyna32 13.02.2016 09:43
pyszne ciasto
Futka 13.02.2016 06:34
Świetne, finezyjne i bardzo apetyczne ciasto :)
dollce 12.02.2016 23:27
fajna propozycja
Franciszek 12.02.2016 23:26
ciekawy przepis
Konczi 12.02.2016 21:28
uwielbiam ciasta z warzywami - cudnie wygląda :)
Renata9 12.02.2016 21:27
Nigdy jeszcze nie robiłam ciasta z burakiem, ale chyba czas to zmienić. Twoje ciasto wygląda na bardzo smaczne :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak