Bułki z żółtym serem bezglutenowe

Bułki z żółtym serem bezglutenowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    200 gram
  • jogurt naturalny

    250 gram
  • ser żółty

    300 gram
  • soda oczyszczona

    ¼ łyżeczki
  • sól

    ¼ łyżeczki
  • olej kokosowy

    ¼ łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

WYKONANIE:

Mąkę przesiewam do miski i mieszam razem z sodą i solą. Dodaję olej, jogurt, ser ( połowę sera) potarty na tarce o dużych oczkach i dokładnie mieszam. Dłońmi formuję kulki z ciasta (delikatnie dłonie smaruję olejem aby ciasto się nie kleiło) i układam je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Smaruję oliwą. Piekę ok. 30-35 minut w temperaturze 180˚C, aż się zarumienią. Resztę sera kroję na 6 plastrów i przed końcem pieczenia kładę na każdej bułce.

SMACZNEGO!
Milka100
mąka bezglutenowa Mehl Farine

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Indianerka100

15.11.2015 21:29
lubię bułki z serem

Wacław

12.11.2015 14:12
fajne bułeczki

mileneczka5

11.11.2015 22:34
bardzo smacznie:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat