Przepis i sposób przygotowania na: Bułki z przedziałkiem
Do misy wsypujemy mąkę podgrzewamy wodę ma być ciepła lecz nie gorąca.
Wsypujemy drożdże do ciepłej wody , dodajemy cukier i mieszamy aż do rozpuszczenia drożdży.
W mące robimy dołek i wlewamy drożdże z wodą delikatnie mieszamy.
Rozpuszczamy masło i letnie dodajemy do reszty składników , na końcu wsypujemy sól i wbijamy jajo.
Włączamy mikser końcówka hak i na najmniejszych obrotach koło 10 minut.
Zostawiamy do wyrośnięcia na około godzinę , jak słabo rośnie to zostawiamy na dłużej.
Jak powiększy nam się ciasto dwukrotnie znaczy że gotowe .
Ciasto i dzielimy je na 8-10 części .
Kładziemy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i robimy przedziałek .Zostawiamy do wyrośnięcia na około 30 minut.