Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
Bułki
-
mąka pełnoziarnista
400 gram -
mąka pszenna typ 650
100 gram -
mleko
200 mililitr -
woda
100 mililtr -
drożdże świeże
20 gram -
cukier
1 1/2 łyżeczka -
sól
1 3/4 łyżeczka -
olej rzepakowy
3 łyżka -
siemię lniane
25 gram -
sezam
25 gram
Dodatkowo
-
mleko
1 łyżka -
siemię lniane
1 łyżka -
sezam
1 łyżka -
słonecznik łuskany
1 łyżka -
pestki dyni
1 łyżka
Przepis i sposób przygotowania Bułki pełnoziarniste
Ciasto na bułki można także wyrobić w robicie lub w automacie do wypieku chleba, gdzie może także rosnąć. Do bułek użyłam mąki pełnoziarnistej pszennej.![]()
Komentarze (18)
Załaduj więcej komentarzy (8)