Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułki dyniowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 4 szklanki
otręby pszenne garść
sól 1 łyżeczka
miód 1 łyzka
drożdże świeże 30 g
mus z dyni 3/4 szklanki
maślanka 1 szklanka
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Bułki dyniowe

Do miski wsypać mąkę, otręby i sól. Drożdże, miód, szklankę letniej maślanki i mus dyniowy dodać do przygotowanych składników w misce. Wyrobić mikserem z hakami, dodając na końcu jajko. Wyrabiać, aż ciasto będzie odchodzić od ścianek miski i stanie się elastyczne. Odstawić na godzinę do wyrośnięcia, w połowie czasu zagniatając. Wyłożyć na blachę, ponownie odstawić do napuszenia, obsypać lekko mąką, naciąć ostrym nożem i piec do zrumienienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jagoda5913 02.01.2016 13:30
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak