Bułeczkowy deser:)

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bułki czerstwe

    5 szt
  • masło

    1\\2 szt
  • wino białe

    1\\2 szkl
  • marmolada

    2 szt
  • cukier brązowy

    3\\4 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Skórki z bułek usunąć a miąższ pokroić w kostkę, którą polać roztopionym masłem i posypać cukrem. Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec aż się zarumienią.
Wówczas układać kostki bułki na przemian z marmolada w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem. Każdą warstwę skropić również winem. Wstawić do rozgrzanego piekarnika do 160 stopni i zapiekać około 20 minut.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
irenka 23.04.2012 12:22
ciekawy przepis,na pewno pyszny deser
bercik1 07.04.2012 22:38
Zapowiada się bardzo apetycznie.
eduszo 19.03.2012 12:31
Fajne
Margo1 12.02.2012 16:35
ekstra
Margo1 12.02.2012 16:35
ekstra
kasiaw 07.02.2012 18:09
smaczne
kasiaw 07.02.2012 18:08
super
anja3107 17.01.2012 11:22
super
anna186 26.12.2011 14:40
smaczne
anna186 16.12.2011 18:45
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat