Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułeczkowa zupa mleczna.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bułka 1 sztuka
cukier 1 łyżka
cukier waniliowy 0,5 łyżeczki
mleko 300 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Bułeczkowa zupa mleczna.

Bułkę(ja miałam kajzerkę)kroję na mniejsze kawałki, części. Wsypuję do kubka (tudzież miseczki). Sypię na bułkę cukier i cukier waniliowy (oczywiście można sobie dodać dowolną ilość cukrów w zależności od swojego upodobania albo w ogóle jak ktoś chce mniej kalorycznie zupełnie z cukru zrezygnować). Podgrzewam mleko – można w garnuszku na kuchence, a można w mikrofalówce. W związku z tym, że jestem rasowym leniwcem podgrzałam mleko w mikrofalówce.Zalałam bułkę z cukrami ciepłym mlekiem.Wymieszałam i koniec produkowania się.Poczekałam,aż bułka nasiąknie mlekiem.
Mleko waniliowo pachnie i smakuje.Oczywiście można sobie tutaj kombinować z dodatkami dosypując jeszcze kakao, czy startą czekoladę, wolna wola w zupełności.Jest to także dobry patent,jak się ma czerstwiejsze pieczywo, którego nikt się nie chce czepić, żeby zrobić sobie z niego kanapki i leży tak sobie samotnie.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 19.01.2013 19:45
moja babcia mi taka robila!!!! pysznosci!!!
Habibi 23.12.2012 13:15
Smak dzieciństwa :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak