Przepis i sposób przygotowania na: bułeczki z serem, jabłkami, jogodą goji i imbirem
Jabłka obrać, pokroić na drobne kawałki. Jagody i imbir namoczyć.
Wyrośnięte ciasto należy przełożyć na stolnicę podsypaną mąką i rozwałkować na kształt prostokąta. Na rozwałkowanym cieście rozsmarować serek waniliowy, wyłożyć jabłka oraz odsączone bakalie. Ciasto zwinąć w rulon ( zwijać od dłuższego boku). Tak przygotowany rulon przekroić na 6-7 części.
Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia. Ułożyć bułeczki. Tortownicę przykryta folią wstawić do lodówki na ok. 1-2godz. (opcjonalnie, można też od razu piec) Po schłodzeniu bułeczki posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec w nagrzanym już piekarniku (160-170C) ok. 40minut.
/przepis pochodzi z książki "mała paryska kuchnia Rachel Khoo"/