Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułeczki z czarnuszką

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto

mąka pszenna 50 dag
mleko 1 szkl
jajko 1 szt
drożdże 5 dag
olej 2 łyżki
cukier 1 łyżeczka
sól 1 łyżeczka

Dodatkowo

jajko 1 szt
Czarnuszka nasiona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Bułeczki z czarnuszką

Drożdże rozmieszać z cukrem oraz 3 łyżkami mleka, a następnie pozostawić do wyrośnięcia. Do mąki dodać sól, jajko, olej, resztę mleka oraz wyrośnięte drożdże i wyrobić ciasto, które następnie pozostawić do wyrośnięcia. Gdy ciasto podwoi swoją objętość, formować małe bułeczki, układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać czarnuszką. Piec w temp. 200 st przez ok. 20 min, aż się ładnie zrumienią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 03.09.2015 00:03
smakowity wypiek
JOANNA16 29.06.2015 09:33
super, pyszne śniadanko))
gusia1000 27.06.2015 21:25
Super na śniadanie.
Renataj 27.06.2015 21:03
Idealne na śniadanko:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak