Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułeczki drożdżowe z nadzieniem wiśniowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 25 dag
margaryna 10 dag
olej 1 lyżeczka
drożdże 3 dag
mleko 1/2 szklanka
jajko 1 sztuka
żółtko jajek 1 sztuka
esencja waniliowa
konfitura wiśniowa

Przepis i sposób przygotowania na: Bułeczki drożdżowe z nadzieniem wiśniowym

Drożdże rozpuszczamy w letnim mleku i łączymy z pozostałymi składnikami ciasta. Wyrabiamy i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Z ciasta formujemy niewielkie kwadraciki, na środek dajemy konfiturę i zwijamy w rulon. Pieczemy około 25 minut w wys. temp.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Olaa 28.04.2011 20:14
super są
novita23 28.04.2011 20:03
uwielbiam
Natalia/tubisiek 16.04.2011 08:14
bardzo fajne!
ada12302 10.04.2011 21:42
mniam
iwa643 09.04.2011 07:29
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak