Bułeczki drożdżowe z nadzieniem wiśniowym

Bułeczki drożdżowe z nadzieniem wiśniowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    25 dag
  • margaryna

    10 dag
  • olej

    1 lyżeczka
  • drożdże

    3 dag
  • mleko

    1/2 szklanka
  • jajko

    1 sztuka
  • żółtko

    1 sztuka
  • esencja waniliowa

  • konfitura wiśniowa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Drożdże rozpuszczamy w letnim mleku i łączymy z pozostałymi składnikami ciasta. Wyrabiamy i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Z ciasta formujemy niewielkie kwadraciki, na środek dajemy konfiturę i zwijamy w rulon. Pieczemy około 25 minut w wys. temp.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Olaa

28.04.2011 20:14
super są

novita23

28.04.2011 20:03
uwielbiam

Natalia/tubisiek

16.04.2011 08:14
bardzo fajne!

ada12302

10.04.2011 21:42
mniam

iwa643

09.04.2011 07:29
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat