Drożdże rozdrobnić, wymieszać ze 100 ml mleka, 1 łyżką cukru i odrobiną mąki. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Rozpuścić masło, dodać mleko, ogrzać w temp. 35 stopni, wymieszać z mąką, dodać zaczyn z drożdży, cukir, sól.Zagnieść ciasto, wyrabiać je 10 minut. Przygotować farsz: utrzeć masło z cukrem, cukrem waniliowym, cynamonem. Ciasto podzielić na 4 części. Kolejno rozwałkować porcje ciasta na placki grubości 1 cm. Placki posmarować farszem i zwinąć w rulony, te zaś pokroić na krążki o grubości 1,5-2 cm i ułożyć na papierze do pieczenia, posmarować rozmąconym z wodą żółtkiem oraz posypać gruboziarnistym cukrem. Piec ok. 15-20 min w temp. 200-210 stopni.