Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bukiet owocowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłko 1 szt
pomarańcza 1 szt
wiórki kokosowe
czekolada mleczna
kolorowa posypka
płatki migdaów

Przepis i sposób przygotowania na: Bukiet owocowy

Kroki postępowania

1
Jabłko obieramy, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy na małe kawałki. Ja wycinałam dodatkowo serduszka. Pomarańcze obieramy rozdzielamy na plasterki, można pokroić jeszcze na pół
Krok 1 - Bukiet owocowy foto
2
Czekoladę łamiemy na kostki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej (czyli w miseczce, nad garnkiem z gorącą wodą).
Krok 2 - Bukiet owocowy foto
3
Na każdy patyczek (taki do szaszłyków) nabijamy kawałek owocu, maczamy go w rozpuszczonejk czekoladzie, a następnie obtaczamy do wyboru w wiórkach kokosowych, płatkach migdałowych lub kolorowej posypce.
Krok 3 - Bukiet owocowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 02.01.2014 18:01
fajny deserek
Dorian 16.08.2013 22:49
super ciekawy pomysl
Justyna28 18.08.2012 19:53
fajny pomysł:)
GOSIA18 27.07.2012 09:50
super wygląda, ale chyba nie na takie upały
Konczi 27.07.2012 07:16
smaczne !
Paweł10 27.07.2012 00:31
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak