Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyniowiec

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

2 budynie śmietankowe bez cukr 2 szt
mleko 1 litr
masło ekstra 2 łyżki
cukier 1/2 szkl
cukier waniliowy 1 duży
Żelatyna wieprzowa Prymat
herbatniki 2 duże op
powidła śliwkowe 10 dag
gruszki 1 w syropie:

Przepis i sposób przygotowania na: Budyniowiec

Herbatniki po dwa przełożyłam powidłami i ułożyłam w blaszce (. wyłożonej folią aluminiową.3 szklanki mleka zagotowałam z cukrem, cukrem waniliowym i masłem.Budynie wymieszałam z pozostałą 1 szkl. mleka i wlałam do wrzącego mleka.Mieszając doprowadziłam do zagotowania się budyniu.Kiedy zgęstniał odstawiłam go na chwilę,dodałam rozpuszczoną we wrzątku żelatynę i pozostawiłam aby troszeczkę ostygł.Wyłożyłam budyń na przygotowane herbatniki.Gruszki dokładnie odsączyłam z syropu i ułożyłam na budyniu. Na wierzch położyłam pozostałe pojedyncze herbatniki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.07.2015 11:01
Dobre ciasto.
magduś83 25.10.2012 21:00
świetne ciacho :)
Wiesława1 12.10.2012 10:33
super deser
Misiabe 10.10.2012 16:12
dobry pomysł na deser!
Magula 09.10.2012 09:21
mniam, zjadłabym takie ciacho ;-)
Betka 09.10.2012 07:35
mniammmm pyszności;)
msmariusz 08.10.2012 23:59
smacznie
Justyna87 08.10.2012 22:51
już mam ochotę spróbować jak smakuje
Fiffi 08.10.2012 22:44
ale świetne ciacho
sara1 08.10.2012 22:28
rewelacyjne ciacho
manaika 08.10.2012 22:16
pycha
usmiech 08.10.2012 22:07
w sama raz na deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak