Budyniowa babka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    1 kostka
  • cukier

    1 szklanka
  • jajka

    6 sztuk
  • mąka

    1 szklanka
  • mąka ziemniaczana

    1 szklanka
  • budyń śmietankowy

  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • olej

    5 łyżek
  • ocet

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Obie mąki,budyń i proszek do pieczenia przesiewamy do miski.Margarynę miksujemy z cukrem i żółtkami,dodajemy olej,ocet i mąkę.Dokładnie miksujemy.Ubijamy z białek sztywna pianę i delikatnie łączymy z masą.Formę smarujemy tłuszczem i obsypujemy tartą bułką.Wylewamy ciasto.Pieczemy około 60 minut(sprawdzamy patyczkiem) w 180 stopniach.Gotową babkę smarujemy biała polewą.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mamusia1 16.01.2014 10:22
bardzo smaczna
romanrafal 05.02.2012 09:54
pycha
Ada-Gaba 15.01.2012 08:47
znakomita
irenka 21.12.2011 17:25
pyszna
Grazyna0211 06.09.2011 12:18
bardzo fajny przepis z tym budyniem
Justyna Jussstiii 04.06.2011 06:40
super
Teresa19 13.05.2011 11:39
pyszna
Mariusz10 11.04.2011 22:50
smaczna!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat