Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyń z pieczonym jabłuszkiem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

budyń 1 op
mleko 2 szkl
cukier 2 łyżki
jabłko 1 szt
rodzynki 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Budyń z pieczonym jabłuszkiem

Jabłko myjemy i osuszamy. Układamy na misce lub naczyniu żaroodpornym i pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 180 stopni, 20-25 minut. Studzimy i obieramy ze skórki. Jabłko kroimy w kosteczkę. Z mleka odlewamy 1/2 szkl, resztę mleka zagotowujemy. W 1/2 szkl mleka mieszamy budyń oraz cukier. Wlewamy mieszaninę do gotującego się mleka. Mieszamy i gotujemy 2 minuty. Budyń wylewamy na salaterki. Posypujemy kosteczkami pieczonego jabłuszka oraz rodzynkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 10.03.2014 08:06
bardzo dobry
IKrakowianka 15.01.2014 16:14
rewelacyjny deser
alaaa 02.01.2014 15:21
z jabłkami musi być pyszny
Alex_M 06.12.2013 11:44
fajny deser :)
adelajda 30.09.2013 19:50
smaczny budyń :)
EmciaPichci 09.08.2013 07:37
ciekawy pomysł na budyń :)
Dorota59 20.03.2013 21:05
fajny deserek
Ewelina38 16.09.2012 21:56
uwielbiam takie smaki
owca441 25.08.2012 20:15
ciekawy
smakowita 24.08.2012 22:23
same wspaniałości
Dorian 12.08.2012 16:28
ekstra
caralajna 06.08.2012 09:13
pycha
Rafał10 02.08.2012 09:33
deserek marzenie :)
RenataZ-et 31.07.2012 23:29
bardzo lubię :)
olkaaa 29.07.2012 12:43
ale rewelacja!!!
staropolanka5 28.07.2012 00:14
tak smacznie
staropolanka5 28.07.2012 00:14
tak smacznie
foczka-ks 28.07.2012 00:08
smacznie wygląda
kate.500 27.07.2012 23:15
boski deserek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak