Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

budyń z nektarynkami i cynamonem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

budyń śmietankowy 1 szt.
mleko 1/2 litra
cukier 3 łyżki
nektarynka 2 szt.
miód pszczeli 1 łyżka
sok z cytryny 1 łyżka
Cynamon mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Goździki całe Prymat 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: budyń z nektarynkami i cynamonem

Budyń ugotować w/g opisu na opakowaniu i jeszcze ciepły wlać do pucharków lub szerokich szklanek , odstawić .Nektarynki opłukać usunąć pestki i pokroić na cząstki .Do naczynia wlać miód , sok z cytryny wsypać cynamon i goździki całość podgrzać ale nie zagotować .Wrzucić pokrojone nektarynki , wymieszać i dusić na wolnym ogniu aż odparuje płyn . Po odparowaniu wyłożyć na budyń i podawać póki ciepłe .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 18.11.2014 12:00
pyszny deser
Futka 16.09.2014 10:57
cudny deserek - pycha! :)
Motorek 29.08.2014 20:30
extra deserek
Jodaj 09.08.2014 07:56
świetny deserek :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak