Budyń z mleczkiem kokosowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    0,3 szklanki
  • mleczko kokosowe

    0,3 szklanki
  • cukier

    5 dag
  • mąka ziemniaczana

    3 dag
  • bakalie

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bakalie opłukać, osączyć i posiekać. Odlać 5 łyżek mleka odlać, a pozostałe mleko i mleczko kokosowe zagotować z cukrem i bakaliami. Mąkę wymieszać z zimnym mlekiem, dodać do gorącego mleka i mieszając, gotować 2-3 minuty. Ciepły budyń rozlać do pucharków i odstawić do ostygnięcia. Podawać z bitą śmietaną lub gotowym sosem czekoladowym.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Babciagramolka 28.12.2010 10:44
Bardzo ciekawy pomysł
Barbara55 22.09.2010 14:24
mleczko krowie lepsze niż kokosowe
christopher1 14.08.2010 11:51
Uwielbiam takie wynalazki.
Krzysztof42 10.05.2010 14:34
zapowiada się apetycznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat