budyń z migdałów gotowany na parze

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    5 dkg
  • cukier

    8 dkg
  • żółtko jajek

    3 sztuki
  • migdały

    8 dkg
  • chleb

    15 dkg
  • masło

    2 dkg
  • mleko

  • białko

    3 sztuki
  • rodzynki

    4 dkg
  • cynamon Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

ucieram masło z cukrem na gładki krem, dodaję żółtka i mieszam. Migdały obieram ze skórki, lekko podprażam, następnie siekam i dodaję do masy. Chleb kroję na cienkie kromki, rumienię na maśle, potem moczę w mleku i dodaję do masy. Ubijam białka na sztywną pianę i mieszam z pozostałymi składnikami oraz masą budyniową. Wkładam do formy i gotuję na parze 60 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Papryczka 25.08.2012 19:18
coś nowego
andżelika1 18.08.2012 15:34
pycha
sznycel 17.08.2012 22:19
u mnie w sklepie nie ma budyniu o smaku migdałowym

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat