Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

budyń z migdałów gotowany na parze

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 5 dkg
cukier 8 dkg
żółtko jajek 3 sztuki
migdały 8 dkg
chleb 15 dkg
masło 2 dkg
mleko
białko 3 sztuki
rodzynki 4 dkg
cynamon Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: budyń z migdałów gotowany na parze

ucieram masło z cukrem na gładki krem, dodaję żółtka i mieszam. Migdały obieram ze skórki, lekko podprażam, następnie siekam i dodaję do masy. Chleb kroję na cienkie kromki, rumienię na maśle, potem moczę w mleku i dodaję do masy. Ubijam białka na sztywną pianę i mieszam z pozostałymi składnikami oraz masą budyniową. Wkładam do formy i gotuję na parze 60 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Papryczka 25.08.2012 19:18
coś nowego
andżelika1 18.08.2012 15:34
pycha
sznycel 17.08.2012 22:19
u mnie w sklepie nie ma budyniu o smaku migdałowym

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak