Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

budyń po turecku

Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier
9 łyżek
kasza manna
9 łyżek
mleko
1 litr
masło
2 łyżki
wiórki kokosowe
2 łyżki
cukier waniliowy
1/2 torebki
Sklep Prymat
cynamon
szczypta
Sklep Prymat
rodzynki
do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: budyń po turecku

Mleko mieszamy z cukrem i doprowadzamy do wrzenia,zmniejszamy ogień i dodajemy bardzo powoli kaszę mannę tak aby nie powstały grudki,kiedy zacznie się gotować zdejmujemy z ognia i dodajemy masło cukier waniliowy i wiórki kokosowe,wszystko dokładnie mieszamy i przekładamy do pucharków.Wstawiamy do lodówki a kiedy budyń się schłodzi posypujemy cynamonem i rodzynkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dianix 02.03.2012 12:45
ciekawy ten budyń

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak