Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

budyń na herbatnikach

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

budyń

mleko 1l
żółtko jajek 4
cukier 6 łyżek
mąka ziemniaczana 4-5 łyżek
masło 2 łyżki

Lista składników

herbatniki 100g
gruszka

Przepis i sposób przygotowania na: budyń na herbatnikach

Kroki postępowania

1
Herbatniki pokruszyć na mniejsze kawałki.
Krok 1 - budyń na herbatnikach foto
2
Gruszki pokroić w kostkę.
Krok 2 - budyń na herbatnikach foto
3
Mleko zagotować (zostawiając 1 szklankę) z masłem i cukrem. Resztę mleka wymieszać z żółtkami i mąką. Dodać do gotującego się mleka i szybko wymieszać. Zdjąć z ognia. ( lub przygotować gotowy budyń)
Krok 3 - budyń na herbatnikach foto
4
Na dno wykładamy herbatniki, następnie gruszki.
Krok 4 - budyń na herbatnikach foto
5
Zalewamy budyniem i układamy resztę gruszek i herbatników. Podajemy od razu po przygotowaniu by herbatniki nie namokły.
Krok 5 - budyń na herbatnikach foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 30.03.2015 21:50
apetycznie :)
justynkag 30.03.2015 16:50
Całkiem dobry deserek
Ola1young 30.03.2015 13:10
super deser :)
Monika-twin 30.03.2015 13:00
fajny deser.
asiczekz 30.03.2015 11:48
ciekawy pomysł
Krystyna32 30.03.2015 11:21
fajny deser
pestka 30.03.2015 11:19
świetny deser
Pani Domu 30.03.2015 11:13
pomysłowo podany, super
Futka 30.03.2015 08:38
wspaniały i bardzo smaczny deserek :)
zabcia117 30.03.2015 08:25
Pychotka :)
Ali 30.03.2015 07:43
Wygląda smakowicie :)
olkaaa 30.03.2015 07:29
ciekawa propozycja
Zdzisław 30.03.2015 06:53
takie słodkości bardzo lubię
Internetowa Kuchnia 30.03.2015 00:38
wygląda super :)
patryska76 29.03.2015 23:37
fajna przekąska!
Franciszek 29.03.2015 23:36
Wyglãda super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak