Budyń migdałowy

Budyń migdałowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • płatki owsiane

    2łyżki
  • masło

    łyżeczka
  • olejek migdałowy

    kilka kropel
  • budyń

    1op
  • mleko

    1\\2l
  • jajko

    1
  • cukier

    2łyżki
  • maliny

  • poziomki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masło rozpuścić na patelni ,dodać łyżke cukru i płatki owsiane skropione olejkiem migdałowym .Gdy płatki zrumienią się ,zdjąć z ognia .Po ostudzeniu wyłożyć nimi dno miseczek.Przygotować budyń waniliowy,wzbogacając go żółtkiem utartym z cukrem.Gdy budyń przestygnie ,wymieszać lekko z pianą ubitą z białka .Wlać do miseczek .Na wierzchu posypać owocami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Krystyna32

08.04.2011 08:26
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat