Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyń kokosowy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko kokosowe 1 puszka
mleko 2% 1 i 1/2 szklanki
budyń śmietankowy 2 sztuki
cukier drobny 2 łyżki
wiórki kokosowe 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Budyń kokosowy

W garnku zagotowujemy mleko kokosowe z 1 szklanką mleka oraz wiórkami kokosowymi i cukrem.

W reszcie mleka (1/2 szklanki) rozpuszczamy budynie.

Gdy mleko zacznie się gotować wlewamy rozpuszczone budynie i energicznie mieszamy, aż masa zgęstnieje.

Chwilkę gotujemy i wystawiamy. Przekładamy do miseczek i studzimy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 23.11.2013 07:26
Ale pyszni ten domowy budyń :)
sanielcia 22.11.2013 22:47
Pyszny deserek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak