Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyń jaglany z mlekiem modyfikowanym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

woda 350 ml
kasza jaglana 5 łyżek
olej kokosowy 1 łyżeczka
syrop z agawy 1 łyżeczka
mleko modyfikowane 12 miarek
owoce sezonowe garść

Przepis i sposób przygotowania na: Budyń jaglany z mlekiem modyfikowanym

Kaszę jaglaną prażymy na suchej patelni. Po przestygnięciu mielimy na mąkę w młynku do kawy.
Większą część wody wlać do garnka, dodać łyżeczkę oleju kokosowego i syrop z agawy. Do pozostałej części wody wsypujemy zmieloną kaszę i mieszamy. Wlewamy do gotującej się wody i mieszamy do momentu aż budyń zgęstnieje. Po przestygnięciu przekładamy odpowiednią ilość do miseczki i dosypujemy odpowiednią ilość mleka modyfikowanego. Dekorujemy owocami i zjadamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agaK. 04.07.2015 20:14
Im bardziej kolorowo tym smaczniej dla dziecka:)
usmiech 01.07.2015 21:06
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak