Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyń czekoladowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kakao 4 łyżki
czekolada gorzka 50 gram
śmietana kremówka 100 ml
mąka ziemniaczana 50 gram
cukier trzcinowy 2-3 łyżki
mleko 500 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Budyń czekoladowy

Śmietankę przelej do miseczki.Dodaj kakao,cukier i mąkę ziemniaczaną. Dokładnie wymieszaj.Dodaj 1/2 mleka i przemieszaj. Pozostałe mleko zagotuj. Do gotującego się mleka dodaj mieszankę z kakao. Gotuj cały czas mieszając,aż budyń zgęstnieje. Do gorącego budyniu dodaj startą czekoladę i wymieszaj.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aneta41 30.01.2016 10:10
bardzo lubię czekolady budyń a tym bardziej gdy jest domowy:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak