budyń bananowy

budyń bananowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    1 łyżka
  • cukier

    1/2 szklanki
  • jajko

    2 sztuki
  • mąka

    3/4 szklanki
  • śmietana

    1/2 szklanki
  • banan

    2 sztuki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania budyń bananowy

ucieram masło z cukrem i stopniowo dodaję żółtka, mąkę i śmietanę. Do gładkiej masy dodaję drobno pokrojone banany oraz ubite na pianę białka.. Masę wkładam do wysmarowanej formy, przykrywam folią, wstawiam do większej formy z wrzącą wodą i umieszczam w piekarniku na 30 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Karolina46 17.08.2012 22:37
super przepis :)
andżelika1 17.08.2012 18:16
pycha
marzenciak1985 16.08.2012 21:50
mniam
bgs1984 16.08.2012 21:47
mniam
hahanka 16.08.2012 21:09
super pomysł
sznycel 16.08.2012 20:33
córka nie zawsze jest skłonna jeśc owoce, ale owocowego budyniu nie odmówi mi

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat