Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brzoskwiniowy sernik na zimno

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

herbatniki 1 op duże
masło 1/3 kostki
twaróg zmielony 1 kg
galaretka brzoskwiniowa 3 szt
cukier 0,5 szk
brzoskwinie w puszce 1 op

Przepis i sposób przygotowania na: Brzoskwiniowy sernik na zimno

Masło rozpuścić w rondelku i ostudzić. Herbatniki rozdrobnić blenderem, dodać masło, wymieszać i wyłożyć na dno tortownicy.
Dwie galaretki brzoskwiniowe rozpuścić w 400 ml gorącej wody. Dodać cukier, wymieszać i odstawić do ostygnięcia. Galaretkę zmiksować wraz z twarogiem i przełożyć do tortownicy. Odstawić w chłodne miejsce do stężenia.
Trzecią galaretkę rozpuścić w 250 ml gorącej wody, ostudzić. Brzoskwinie odsączyć z zalewy i rozdrobnić blenderem. Dodać galaretkę i wymieszać. Całość wylać na warstwę twarogową i odstawić do stężenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta Ryżek-Kalkowska 28.06.2015 11:32
zostaję przy twoim stole :) pysznie tutaj :)
Łukasz15 28.06.2015 10:57
wygląda super
Kasnaj 28.06.2015 09:51
apetyczny sernik
Agnieszka-87-25 28.06.2015 09:31
wyśmienity jest
Ewelina1991 28.06.2015 09:09
pyszny serniczek
Babeczka35 28.06.2015 07:38
Fajny serniczek.
monika141 28.06.2015 07:29
smaczny serniczek :-)
agaK. 28.06.2015 00:03
Takie do kawki u cioci;)
norweska20 27.06.2015 23:46
zawsze mile widziany
Iwusia 27.06.2015 23:19
bardzo smaczne ciasto
Katarzyna59 27.06.2015 22:05
przepyszny!!!!!
Hrabina w kuchni 27.06.2015 21:45
Bardzo apetyczne.
RenataZ-et 27.06.2015 21:40
Wygląda rewelacyjnie
2milutka 27.06.2015 21:35
uwielbiam takie :)
Renataj 27.06.2015 21:01
Super pomysł na jutrzejszy deser:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak