Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brzoskwiniowy sernik

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3,5 szklanki
margaryna 1,5 kostki
cukier puder 3 łyżki
śmietana 2 łyżki
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
żółtko jajek 5 sztuk
masa
ser biały 80 dag
jajko 1 sztuka
margaryna 15 dag
cukier 3/4 szklanki
budyń waniliowy 2 opakowania
sok z puszki z brzoskwiń 4 łyżki
DODATKOWO:
białko 5 sztuk
cukier 5 łyżek
brzoskwinie w puszce cała puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Brzoskwiniowy sernik

Mąkę i proszek wymieszać i przesiać przez sito. Dodać cukier, żółtka, margarynę, posiekać nożem, wyrobić, pod koniec dodać śmietanę. Wyrobić ciasto. Większą część dać na brytfannę. Mniejszą odstawić do lodówki. Następnie wyrobić ser. Wszystkie składniki na masę serową (prócz brzoskwiń w całości) dać do miski. Wyrobić mikserem na pulchną masę. Na ciasto w brytfannie wylać masę serową. Wyłożyć na masę brzoskwinie z puszki. Z białek ubić pianę. Gdy będzie tężeć, dodać cukier. Pianę wyłożyć na brzoskwinie. Następnie wyjąć z lodówki ciasto i zetrzeć na ciasto. Trzeć na grubych otworach. Piec w 180 st. przez 45-50 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 31.10.2013 22:27
Kiedyś taki jadłam, był przepyszny, nawet odmrożony smakował wyśmienicie.
ben-ka 20.02.2013 12:46
uwielbiam taki sernik.
manaika 10.02.2013 12:44
pycha
Krzysztof15 10.02.2013 12:16
lubie
Monika-twin 10.02.2013 12:14
przepyszny serniczek
adelajda 10.02.2013 12:12
robię podobny jest bardzo dobry
safcia 10.02.2013 12:10
uwielbian serniki z owocami
Magula 10.02.2013 12:05
musiał byc pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak