Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mąka
2 szkl -
cukier puder
1/2 szkl -
masło
1/2 kostki -
żółtko jajek
1 szt -
gęsta śmietana
2-3 łyż -
jajko
1 szt -
brzoskwinie
8 szt -
cukier
3 łyż
Przepis i sposób przygotowania Brzoskwiniowe bułeczki
Brzoskwinie myjemy, przekrajamy i wyrzucamy pestki.
Ciasto rozwałkowujemy i wycinamy krążki. Połowę krążków obkładamy połówkami brzoskwiń, posypujemy cukrem i przykrywamy pozostałymi krążkami. Zalepiamy brzegi i smarujemy roztrzepanym jajkiem.
Pieczemy 25-30 minut w temperaturze 200 stopni.
Komentarze (1)
Nie masz konta? Zarejestruj się