Brzoskwinie w wiśniaku

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • brzoskwinie

    1 kg
  • cukier

    2,5 szkl
  • wiśniak

    1,5 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Brzoskwinie sparzyć i zdjąć skórkę, przekroić na pół i wyjąć pestkę. Ułożyć
w słoiku przesypując cukrem, na wierzchu ma być cukier. Zalać wiśniakiem aby
owoce były pokryte, dobrze zakręcić słoik. Ma się przegryźć. Po jakimś
czasie użyć do deserów, sałatek i mięs.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat