Brzoskwinie w szampanie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • brzoskwinie

    1 kg
  • cukier

    3 łyżki
  • szampan

    0,5 butelki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Brzoskwinie obrać ze skórki, pokroić w sporą kostkę, ułożyć w szklanej salaterce, posypać cukrem i wstawić na 2 godziny do lodówki. Po wyjęciu wlać mocno schłodzony szampan, delikatnie wymieszać i jeszcze musujące podać na stół. Nakładać do miseczek niby kompot.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
marta34 07.05.2012 16:54
dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat