Brzoskwinie w syropie

Brzoskwinie w syropie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • brzoskwinie

  • cukier

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Brzoskwinie w syropie

Brzoskwinie przebieramy, dokładnie myjemy, przekrawamy na pół, obieramy i usuwamy pestki. Napełniamy nimi słoiki. Do każdego słoika dajemy po 3 łyżki cukru. Słoiki zakręcamy i pasteryzujemy około 15 minut. Odwracamy do góry dnem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

AZgotuj 01.10.2013 14:54
świetny dodatek do owsianki i ciast:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat