Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brzoskwinie w syropie

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

brzoskwinie 2,5 kg
cukier 1 kg
woda 1 L

Przepis i sposób przygotowania na: Brzoskwinie w syropie

Wodę zagotować dodać cukier i mieszać aż się rozpuści. Brzoskwinie sparzyć we wrzątku, obrać ze skórki, przeciąć na pół i po wyciągać pestki. Następnie połówki powkładać do słoików i zalać syropem.Pozakręcane słoiki pasteryzować ok 5-10 min.Takie brzoskwinie są super do placka na zimę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pawlito 26.12.2013 10:39
zawsze pod rękom i zimą i latem
adelajda 10.09.2013 17:42
lubię takie brzoskwinie :)
Megg 02.09.2013 09:56
smaczne brzoskwinki
ppaulina 01.09.2013 12:58
pyszne takie brzoskwinie
dodi 01.09.2013 12:24
pyszne brzoskwinie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak