Bryzol wołowy

Bryzol wołowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wołowina bez kości

    1.50 kg
  • mąka

  • smalec

    10 dkg
  • masło

    5 dkg
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Bryzol wołowy

Rozbić mięso na grubość 0.5cm, Naciąć płat mięsa nożem w kilku miejscach tak aby poprzecinać błony. Uformowany bryzol posolić, oprószyć mąką i smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor, pod koniec dodać masło.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat