Bryzol wołowy

Bryzol wołowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wołowina bez kości

    1.50 kg
  • mąka

  • smalec

    10 dkg
  • masło

    5 dkg
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rozbić mięso na grubość 0.5cm, Naciąć płat mięsa nożem w kilku miejscach tak aby poprzecinać błony. Uformowany bryzol posolić, oprószyć mąką i smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor, pod koniec dodać masło.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat