Bruschetta z pomidorami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bagietka

  • masło ziołowe

  • pomidorków koktajlowych

    8
  • ząbek czosnku

  • oliwa

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bagietkę pokroić na kromki grubości ok. centymetra, posmarować masłem ziołowym i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 st., piec do zrumienienia. Oliwę rozgrzać na patelni, dodać umyte i pokrojone w plasterki grubości ok. 3 mm pomidorki i drobno posiekany czosnek, doprawić solą i pieprzem, podsmażyć. Na upieczonych chlebkach ułożyć kilka listków bazylii, oraz pomidory z czosnkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
eli82 13.12.2011 15:48
mniam
Aleksandra45 13.11.2010 11:53
pysznosci

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat