Bruschetta z krewetkami i świeżymi ziołami

Bruschetta z krewetkami i świeżymi ziołami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bagietka

    1 sztuka
  • krewetki małe

    100 gram
  • masło

    2 łyżki
  • czosnek

    3-4 ząbki
  • natka pietruszki

    1-2 łyżki
  • mozzarella

    125 gram
  • bazylia

    10-12 listków
  • sól morska

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1.Bagietkę kroimy na 4 ćwiartki, układamy na blaszce przypieczoną częścią do góry i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Podpiekamy około 3-4 minut aż zrobią się ciepłe.

2.Do miseczki dodajemy miękkie masło, wyciśnięty czosnek i natkę pietruszki. Całość mieszamy i robimy jednolitą konsystencję.

3.Obracamy na blaszce bagietkę. Smarujemy masłem jaśniejszą stronę. Następnie układamy krewetki i ponownie wkładamy do piekarnika na około 3 – 4 minuty, aż masełko do końca się roztopi.

4.Wyciągamy bagietki, układamy listki świeżej bazylii i mozzarellę. Wkładamy jeszcze na około 2 minuty do piekarnika i włączamy termoobieg.

5.Wyciągamy przygotowane bagietki, dekorujemy świeżą bazylią, lekko oprószamy świeżo zmieloną solą i pieprzem.

Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

caralajna

26.08.2013 07:28
eleganckie :)

iwi

19.08.2013 22:17
Przepyszna przekąska

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat