Bruschetta ryżowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wafle ryżowe

    2 szt
  • pomidor

    1 szt
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta
  • ocet balsamiczny

    1 łyzeczka
  • ząbek czosnku

    1 szt
  • ser ricotta

    2 łyżki
  • oliwa

    1 łyzeczka
  • bazylia

    3 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wafel smarujemy serkiem ricotta. Pomidora pokroimy drobno, dodajemy, drobno posiekany kawałek ząbka czosnku, oliwe, ocet i pieprz. Mieszamy i układamy na wierzchu wafla, dokoła kładąc liście roszponki i liście bazylii, skrapiamy octem balsamicznym i posypujemy świezo zmielonym pieprzem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
darus 10.08.2011 12:35
smakowicie wygląda
manaika 27.07.2011 11:48
hmmm... ciekawe
Katarzyna/kate1980 11.05.2011 17:31
śliczna
artur7 29.04.2011 15:30
piekne
monika154 24.04.2011 13:50
piękne
ada12302 21.04.2011 22:49
fajny przepis
Babciagramolka 06.04.2011 10:00
Coś dla mnie
patusia 05.04.2011 02:01
Niby szybkie a jakie pyszne :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat