Bruschetta ryżowa

Bruschetta ryżowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wafle ryżowe

    2 szt
  • pomidor

    1 szt
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta
  • ocet balsamiczny

    1 łyzeczka
  • ząbek czosnku

    1 szt
  • ser ricotta

    2 łyżki
  • oliwa

    1 łyzeczka
  • bazylia

    3 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wafel smarujemy serkiem ricotta. Pomidora pokroimy drobno, dodajemy, drobno posiekany kawałek ząbka czosnku, oliwe, ocet i pieprz. Mieszamy i układamy na wierzchu wafla, dokoła kładąc liście roszponki i liście bazylii, skrapiamy octem balsamicznym i posypujemy świezo zmielonym pieprzem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

darus

10.08.2011 12:35
smakowicie wygląda

manaika

27.07.2011 11:48
hmmm... ciekawe

Katarzyna/kate1980

11.05.2011 17:31
śliczna

artur7

29.04.2011 15:30
piekne

monika154

24.04.2011 13:50
piękne

ada12302

21.04.2011 22:49
fajny przepis

Babciagramolka

06.04.2011 10:00
Coś dla mnie

patusia

05.04.2011 02:01
Niby szybkie a jakie pyszne :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat