Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brukselka z prażonym słonecznikiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

brukselka 250 g
słonecznik łuskany 50 g
parmezan starty 3 łyżki
Musztarda francuska Prymat 2 łyżki
oliwa 4 łyżki
sól
sok z cytryny 1/2

Przepis i sposób przygotowania na: Brukselka z prażonym słonecznikiem

Brukselkę myjemy, odcinamy zżółknięte liście i zgrubiałe głąby. Gotujemy do miękkości. Słonecznik prażymy na suchej patelni, aż się lekko zarumieni.
W dużej misce mieszamy składniki sosu i doprawiamy go według uznania.
Sos ; musztardę łączymy z oliwą z oliwek, sokiem z cytryny, doprawiamy solą.
Do miski wrzucamy słonecznik i mieszamy, dodajemy ugotowaną brukselkę. Mieszamy dokładnie zawartość miski tak, by każda kapustka była obtoczona w sosie. Na talerzu posypujemy brukselkę parmezanem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bogusiaz 02.01.2013 20:49
musze sprobowac

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak