Przepis i sposób przygotowania na: Brownie z dynią
Nadzienie dyniowe:
1/2 szklanki puree z dyni,
100g serka homogenizowanego waniliowego,
1/2 laski wanilii,
2 łyżki cukru,
1/2 łyżeczki przyprawy korzennej.
Puree z dyni zmiksować z serkiem homogenizowanym. Dodać nasiona wanilii, cukier oraz przyprawę. Dokładnie wymieszać. Łyżką kłaść kleksy nadzienia na czekoladowym cieście. Na wierzchu rozsmarować resztę czekoladowego ciasta.
Piec około 25minut w temp. 180st.
Polewa: 100g mlecznej czekolady, 1/2 szklanki śmietanki 30%.
Czekoladę połamać na kawałki, wymieszać ze śmietanką i stopić na parze. Przestudzić i polać wierzch wystudzonego ciasta. Odstawić, by polewa całkowicie zastygła.