Brownie z cukinią / Dukan

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • otręby owsiane

    200 g
  • kakao

    70 g
  • proszek do pieczenia

    płaska łyżeczka
  • sól

    duża szczypta
  • słodzik w płynie

    1,5 łyżki
  • czekolada gorzka

    1 tabliczka
  • parafina płynna

    100 ml
  • esencja waniliowa

    do smaku
  • mąka migdałowa

    1/3 szkl.
  • jajka

    4 szt.
  • maizena

    50 g
  • cukinia

    2 szkl.
  • mleko w proszku

    4 (odtłuszczone)
  • soda oczyszczona

    1 łyżeczka
  • kawa zbożowa

    2-3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Otręby zmielić młynkiem do kawy na mączkę.
Czekoladę gorzką utrzeć na drobnej tarce.
Kakao, sodę, maizenę, proszek do pieczenia i sól przesiać do miski.
Słodzik, parafinę, esencję waniliową i jajka zmiksować na jednolity płyn.
Cukinię umyć i zetrzeć na tarce o największych otworach.
Kawę inkę i mleko w proszku podlać kilkoma łyżkami ciepłej wody i wymieszać na jednolitą masę - dodać do płynnej masy, stale miksując, a następnie wolno dodawać suche składniki.
Na końcu dodać utartą cukinię i rozdrobnioną czekoladę gorzką - wymieszać dokładnie.
Formę nasmarować parafiną i wypełnić masą czekoladową.
Piec 25-30 minut w temperaturze 170-180*C.
Kroić jeszcze ciepłe.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Pietruszka 05.09.2012 22:52
wygląda bardzo smacznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat