Brokuły zapiekane z sosem beszamelowym i serem pleśniowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • brokuł

    1 sztuka
  • ser camembert

    200 gram
  • mleko

    2 szklanki
  • mąka

    50 gram
  • masło

    50 gram
  • Gałka muszkatołowa mielona Prymat

    1/2 łyżeczki
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Brokuły podzielić na różyczki, gotować 5 minut w osolonej wodzie. Odcedzić, przełożyć do naczynia żaroodpornego. Przygotować sos beszamelowy: do mleko dodać mąkę i podgrzać do zagotowania. Następnie dodać masło, dokładnie wymieszać i przyprawić solą i gałką muszkatołową. Sos wlać do naczynia żaroodpornego. Ser pleśniowy pokroić w plasterki, układać na powierzchni. Piec około 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 st. Celsjusza.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 27.09.2016 15:19
bardzo dobre
jagoda5913 27.07.2016 00:38
pyszne danie
Benita 26.07.2016 23:23
pyszne jedzonko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat