brokuły po francusku

brokuły po francusku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • brokuły

    ½ kg
  • sól

  • odrobina oliwy

  • sok z cytryny

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Brokuły umyć, podzielić na różyczki, ugotować zalewając wrzącą osoloną wodą. Gotować w garnku bez przykrycia, gdy są miękkie odcedzamy. Wyłożyć na półmisek, podawać na zimno skropione sokiem z cytryny z dodatkiem oliwy.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

usmiech

26.11.2011 14:20
proste i smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat